Waarschuwing

The form #2 does not exist or it is not published.

Internationaal

Internationale solidariteit neemt een centrale plaats in in de visie en werking van Geneeskunde voor het Volk, dat kun je ook elders lezen op deze site.

Voor studenten zijn er elk jaar verschillende mogelijkheden, ze worden zo veel mogelijk samen georganiseerd met GVHV's zusterorganisatie, Geneeskunde voor de Derde Wereld.

Zo bijvoorbeeld:

  1. De halfjaarlijkse vormingscyclus over 'Empowerment voor het Recht op Gezondheid', met theoretische achtergrond en concrete voorbeelden van verschillende partnerorganisaties uit het Zuiden. Lees hier meer over de voorbije jaargangen en de komende editie: g3w.be/vormingscyclus
  2. G3W organiseert elk jaar een aantal stages bij haar partnerorganisaties. Een dergelijke stage is een unieke ervaring. De stage staat vooral in functie van de kennismaking met de werking van lokale organisaties. Er is niet alleen het medische, maar ook gezondheidspromotie, organisatiewerk in de community... anders in te vullen, afhankelijk van de stagiair en van de organisatie.
    De plaatsen zijn beperkt, dus neem op tijd contact op voor meer informatie.
  3. G3W heeft nood aan vrijwilligers, hier in België om mee te werken met activiteiten. Loop mee met de 20 kom door Brussel, of help mee met het organiseren van activiteiten... Altijd welkom!

Language