GVHV voor studenten

Sociaal geëngageerd en deskundig. Zo zien we bij GVHV het profiel van een gezondheidswerker. Ons sociaal engagement zet ons aan om te zoeken naar de werkelijke oorzaken van ziekte en gezondheid. Ons streven naar deskundigheid verschaft ons de juiste inzichten. Geïnteresseerd om ons te leren kennen?

We hebben een aanbod voor geïnteresseerde studenten geneeskunde. Je kan in een van onze 10 groepspraktijken stage doen. Met een aantal studenten van de faculteit geneeskunde organiseren we info-avonden op de campus. We werken samen met studenten rond wetenschappelijk onderzoek en campagnes. We werken samen met intal en Geneeskunde voor de Derde Wereld (G3W) rond internationale onderwerpen (bv. "recht op gezondheid", stages in het Zuiden) en met Comac rond sociale kwesties die studenten aanbelangen.

Klik verder op onderstaand aanbod. Je vindt er ook nog het gecentraliseerd aanbod voor HAIO-plaatsen (huisartsen in opleiding).

HAIO bij GVHV

Afgestudeerde studenten geneeskunde die een master huisartsgeneeskunde willen volgen kunnen gedurende 1 of 2 jaar terecht bij één van onze praktijkopleiders. Bijna elke groepspraktijk heeft één of meerdere praktijkopleiders.

Projecten bij GVHV

Geneeskunde voor het Volk wil haar academische expertise ten dienste stellen van de sociale strijd. We zetten regelmatig projecten op rond een aantal dossiers. We zoeken studenten die met ons mee willen werken rond één van de dossiers en/of onderzoek verrichten samen met Geneeskunde voor het Volk.

GVHV op de campus

Op de meeste campussen organiseert GVHV activiteiten voor geneeskunde-studenten. Vaak in samenwerking met andere organisaties of de faculteit zelf.
 
 

Internationaal

Internationale solidariteit neemt een centrale plaats in in de visie en werking van Geneeskunde voor het Volk, dat kun je ook elders lezen op deze site (ici lien à l'autre page).

Voor studenten zijn er elk jaar verschillende mogelijkheden, ze worden o.a. georganiseerd door GVHV's zusterorganisatie, Geneeskunde voor de Derde Wereld.

 

Language