Geneeskunde voor het Volk / Lommel

In 1975 startte dokter Staf Henderickx samen met een collega de progressieve groepspraktijk "Jan van Dorpe". Tien jaar later besloot Staf toe te treden tot Geneeskunde voor het Volk.

Ondertussen bestaat het team van GVHV Lommel uit 2 artsen en 1 Haio, 3 verpleegkundigen en 1 verzorgende, 3 secretariaatsmedewerkers ,1 diëtiste/coördinator, 1 praktijkverantwoordelijke, 1 boekhoudster, en 1 poetsvrouw. De groepspraktijk verzorgt ongeveer 1300 patiënten.

In onze visie op geneeskunde hechten we veel belang aan preventie en kwaliteit. We hanteren evidence-based medicine (EBM) als een belangrijk basisprincipe. We voorzien regelmatige overlegmomenten en een wekelijkse teamvergadering (afwisselend inhoudelijk-organisatorisch en medisch).

Geneeskunde voor het Volk is sociaal geëngageerd. Als multidisciplinair team willen we tijdens de consultaties ook oog hebben voor effecten van arbeid en milieu op gezondheid. Meer info over Geneeskunde voor het Volk kan je terugvinden op www.gvhv.be.

De praktijk maakt deel uit van een platform van 11 groepspraktijken in België (www.gvhv-mplp.be). De groepspraktijk is een initiatief van de Partij van de Arbeid (www.pvda.be) en engageert zich in het sociale en politieke leven, bijvoorbeeld in de strijd rond de verlaging van de prijs van de medicamenten (Kiwimodel), de verdediging van een sterke sociale zekerheid en de strijd voor werkbaar werk.


Team

Dokters

Luc Ectors

Luc Ectors

Ik ben huisarts bij GVHV Lommel. Voorheen werkte ik in ontwikkelingsprojecten in Zambia en Tanzania. Mijn engagement voor het Zuiden zet ik verder als voorzitter van het wereldfeest ‘Ondersteboven’ in Neerpelt. Bij GVHV werken geeft mij de kans om ook mijn sociaal engagement verder te zetten. Mijn hobby’s zijn joggen en tijd doorbrengen met de familie.

Jasmijn Mertens

Jasmijn Mertens

Elise Peeters
Haio tot eind juli 2019

Elise Peeters


Verpleging

Anja Vanoppen

Anja Vanoppen

Ik ben Anja Vanoppen, 45 jaar en al bijna 20 jaar getrouwd met Eddy Michiels. Samen hebben we 6 kinderen 3 jongens en 3 meisjes, de jongste is 6 en de oudste 15. Samen spelen we graag mens erger je niet en kaartspellen.

Ook supporter en begeleid ik de kinderen tijdens hun sportactiviteiten: zwemmen en atletiek, en zelf geef ik ook training in beide sporttakken.

Ik ben beginnen werken in het Z-H van Heusden, en nadien wat dichterbij huis in het Z-H van Neerpelt. Dan ben ik 10 jaar thuis gebleven voor de opvoeding van de kindjes en 2 jaar geleden ben ik terug beginnen werken voor Gvhv in Lommel. Ik werk voornamelijk op de buitendienst en vind dit een dankbare job, ik hoop dit nog lang te kunnen doen.

Katrien Poorters

Katrien Poorters

Loes Braeken

Loes Braeken

Anja Leppens
Zorgkundige

Anja Leppens

Mijn naam is Anja Leppens en ben woonachtig te Lommel- Barrier.

Ik werk momenteel 13 jaar als zorgkundige en van 2014 bij GVHV Lommel.


Coördinator en diëtiste

Marina Fonteyn

Marina Fonteyn

Sinds 1986 werk ik bij GVHV Lommel. Aanvankelijk als diëtiste, daarna ook als onthaalbediende en sinds 2009 ben ik ook verantwoordelijke organisatie en beheer van onze praktijk. Mijn hobby’s zijn lezen en tuinieren.


Onthaal

Karen Vinken

Karen Vinken

Johnny Henneman

Johnny Henneman

Mijn naam is Henneman Johnny.

Na de sluiting van Ford ben ik nu werkzaam als onthaalmedewerker bij GVHV.

Na mijn uren hou ik me bezig met tuinieren en reizen.


Administratie

Sonja Verbiest

Sonja Verbiest

Dana De Cock

Dana De Cock

Ik ben afgestudeerd als personeelswerker en studeer bij als oplossingsgerichte therapeute. Na mijn ervaring als vormingsmedewerker , coach en HR Consultant ben ik bij GVHV komen werken om het actiecentrum te ondersteunen.

Ik ben zeer blij te kunnen samenwerken met een geweldig team dat streeft naar een betere maatschappij, en tegelijk ook acties voert om op te komen voor wat het uitdraagt. Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met mijn gezin. Ik hou van een rondje lopen, wandelen in de natuur en onder de mensen zijn.

Language