Geneeskunde voor het Volk / Molenbeek

Geschiedenis

Dr. Leen Vermeulen verhuisde in september 1998 van Antwerpen naar Molenbeek om als solo-arts het medisch huis Geneeskunde voor het Volk op te richten in de Ransfortstraat. Een sympathisante stelde het gelijkvloers appartement van haar woning ter beschikking. Op de eerste verdieping werkten 2 advocaten.

Een kleine praktijk van dokter en advocaten diep geankerd is in de wijk, als antwoord op de toenemende onrust en problemen in overbevolkte stadswijken als de onze. Een versterking, in het frans: “un ‘Renfort’ voor de wijk, gesitueerd in de Ransfortstraat. Een symbolische praktijknaam.

Drie jaar later verhuisden de advocaten, en kwam er op de eerste verdieping plaats vrij voor een tweede kabinet, waardoor de praktijk kon groeien tot forfaitpraktijk met drie huisartsen in 2005.

Op 1 juni 2010 trekt GVHV naar een nieuw en groot gebouw op het gemeenteplein, in hartje Molenbeek. We breidden uit tot een multidisciplinair medisch actiecentrum met diëtiste en verpleegkundige waardoor een ruimer preventief gezondheidszorg aanbod en gezondheidsvoorlichting zowel individueel als in groep kan aangeboden worden.

Language