Geneeskunde voor het Volk / Genk

Geneeskunde voor het Volk / Deurne

Veel gestelde vragen

Wanneer kan ik de praktijk bereiken?

Het onthaal is elke werkdag open van 8.00 tot 13.00 en van 14.00 tot 19.00. Vanwege onze teamvergadering is het onthaal op donderdag open van 8.00 tot 12.30 en van 15.00 tot 19.00.

Moet je voor een voorschrift of een ziektebriefje op consultatie komen?

Ja, voor een ziektebriefje is het wettelijk verplicht dat de dokter je persoonlijk onderzoekt. Voor voorschriften is het belangrijk dat je er tijdens je raadpleging op let dat de dokter voldoende voorschrijft tot aan de volgende controle.

Wat moet je doen als je een verpleegkundige nodig hebt?

Voor verpleging moet je altijd contact opnemen met de praktijk. Is er verpleging aan huis nodig dan regelt het onthaal dat. Je kan ook op consultatie komen bij de verpleegsters. Bijvoorbeeld voor wondverzorging, verwijderen oorstop, bevriezen wratjes, afnemen van een ECG, een spuitje, ...

Wat moet je doen als je een bloedname wil?

Bespreek de bloedname eerst met je huisarts, die maakt dan een bloednameformulier klaar. Je kan dan elke dag terecht bij de verpleegkundigen voor een bloedname.

Wie kan er terecht bij de diëtiste?

Iedereen kan terecht bij onze diëtiste Jitske Eekman, ook mensen die niet ingeschreven zijn in de groepspraktijk. De consultaties zijn dinsdag en vrijdag op afspraak. De eerste consultatie kost 20 euro, voor de vervolgconsultaties betaal je 10 euro. Indien je werd doorverwezen door je huisarts is een terugbetaling van je ziekenfonds mogelijk.

Mag ik een andere dokter raadplegen?

Wanneer je een huisarts raadpleegt buiten de groepspraktijk wanneer wij gewoon raadpleging hebben, dan moet je de raadpleging van die andere huisarts zelf betalen, zonder tussenkomst van de ziekenkas. Enkel na overleg met onze praktijk, kan op deze regel een uitzondering worden gemaakt. Let op, homeopaten en sportdokters zijn vaak ook huisartsen.

Wat moet ik doen met het prestatiebriefje van de dokter van wacht?

Tijdens de wachtdienst kan het zijn dat je een dokter van buiten onze praktijk ziet. Je betaalt de dokter en krijgt een prestatiebriefje in ruil. Dit prestatiebriefje breng je mee naar het onthaal met een klevertje van jouw ziekenkas. Het bedrag dat je normaal van de ziekenkas zou terugkrijgen wordt dan op je rekening gestort. Het remgeld moet je zelf betalen.

Wat doe ik als ik een dokter nodig heb op vakantie in België?

Als je op vakantie bent en je hebt dringend een dokter nodig dan kan je naar de huisarts van de plaats waar je bent gaan. Je betaalt de dokter en krijgt een prestatiebriefje in ruil. Dit prestatiebriefje breng je mee naar het onthaal met een klevertje van jouw ziekenfonds. Het bedrag dat je normaal van de ziekenfonds zou terugkrijgen wordt dan op je rekening gestort. Het remgeld moet je zelf betalen.

Wat doe ik als er in ons gezin een baby wordt geboren?

Ook al ben je zelf als patiënt reeds ingeschreven, de baby wordt niet automatisch ingeschreven. Dit doe je best zo snel mogelijk. Je komt langs aan het onthaal om de inschrijving in orde te maken. Je brengt 3 klevertjes van je ziekenfonds mee. Eén van de ouders moet de overeenkomst ondertekenen.

Wat moet ik doen als ik van adres of ziekenfonds verander?

Als je van adres of ziekenfonds verandert geef dit dan zo snel mogelijk door aan het onthaal. Als je gezinssituaties verandert, geef je dit ook door aan het onthaal. Dan komen brieven steeds op de juiste plaats terecht en worden problemen met de ziekenfonds vermeden.

Wat moet je doen bij verandering van huisarts?

Verwittig ons zo snel mogelijk. We zullen je dan direct uitschrijven. Het duurt immers dan nog minstens één volledige maand vooraleer de prestaties bij de andere huisarts terugbetaald worden door de mutualiteit.

Wat is het Kiwicafé van De Bres?

Elke maand organiseren we met onze groepspraktijk, PVDA Deurne en heel wat vrijwilligers het Kiwicafé. Al onze patiënten en sympathisanten zijn dan welkom om gezellig samen te eten. Vrijwilligers maken voor ons een driegangenmaaltijd met soep, hoofdgerecht en dessert. Dat doen ze sinds jaar en dag. Ondertussen is het Kiwicafé een vaste waarde geworden in zaal Familia.

Er komen telkens tussen de 50 en de 100 mensen mee feesten. Jong en oud, gezinnen met of zonder kinderen, ... iedereen is welkom! Na het eten is er meestal een inhoudelijk deel. Dat varieert van een toneelvoorstelling tot een boekbespreking of een reisverslag. Heb je ideeën voor een spreker of thema, laat het gerust weten!

Language