Café Santé voor 11.11.11 op vrijdag 30 november 2018
Duizenden vrijwilligers van 11.11.11 zijn in deze periode op pad voor een warm migratiebeleid.
Ook GVHV Hoboken steunt de campagne met een speciale editie van Café Santé.
Geneeskunde voor het Volk Hoboken is een eerstelijnsgroepspraktijk met 4500 patienten, 9 vaste artsen, 3 huisartsen in opleiding, 2 verpleegkundigen, een diëtiste, 8 administratieve medewerkers. In 2008 verhuisde GVHV-Hoboken naar een nieuw gebouw. In 2011 viert GVHV Hoboken, de eerste praktijk van Geneeskunde voor het Volk, haar 40-jarig bestaan.
Ik ben Tim, een van de jonge huisartsen op de praktijk. Sinds het begin van mijn studies was werken voor GVHV mijn droom, en die is nu uitgekomen! Al was er wel een verhuis voor nodig, van West-Vlaanderen naar 't Kiel.
Een dag in de week ben ik er niet: dan werk ik voor de nationale organisatie van GVHV, van het organiseren van activiteiten voor jongeren tot uitwerken van politiek-maatschappelijke campagnes voor een betere wereld!
Ik studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Gent van het jaar 2000 tot 2007. Tijdens mijn studentenjaren was ik actief in het “medical team” in de antiglobaliseringsbeweging in Gent, en vervolgens ook in de beweging tegen de oorlog in Irak. In 2007 startte ik als “huisarts in opleiding” in de groepspraktijk van Hoboken. Behalve huisarts ben ik ook OCMW-raadslid voor PVDA
Ik ben Joanna Welvaert en werk als huisarts voor Geneeskunde voor het Volk. Gelijkheid, openheid en respect zijn voor mij belangrijke waarden, die ik wil meedragen in dit uitdagende en veelzijdig beroep. De praktijken van Geneeskunde voor het Volk staan bekend voor hun goede organisatie, laagdrempelige gezondheidszorg van hoge kwaliteit en gemeenschapsgerichte visie.
Mijn naam is Valerie Asselman en ik ben content sinds 1 september deel uit te maken van het team van Geneeskunde voor het Volk als huisarts in opleiding. Ik heb al een beetje meer grijze haren dan de meeste startende artsen in opleiding. Ik studeerde af in 2001 en vertrok na de opleiding tropische geneeskunde met Artsen zonder Grenzen naar de Zuid-Afrikaanse sloppenwijken. Daar werkte ik mee aan een HIV-project als arts. De regering weigerde toe te geven dat AIDS werd veroorzaakt door een virus en wilde dus ook niet investeren in medicatie om HIV te behandelen. Het project had als doel om deze mening te veranderen en goede zorg te voorzien voor alle seropositieven.
Kort na aankomst in Zuid-Afrika ontmoette ik mijn huidige echtgenoot, Chris, en samen met onze twee zoontjes van 6 en 8 jaar keerden we in 2012 terug naar Antwerpen. Nadien werkte ik als zaalarts voor de hospitalisaties vanuit het tropisch instituut. Als hobby’s amuseer ik me met bergwandelen, potteren in ons tuintje, mozaïek maken en ravotten met de kinders.
Ik ben Leen Vandenhove, één van de nieuwe HAIO’s (huisartsen in opleiding) in de praktijk. Ik ben 25 jaar oud en afkomstig uit Nossegem, een deelgemeente van Zaventem. Op zesjarige leeftijd ben ik bij de scouts gegaan, wat uiteindelijk een heel goede beslissing bleek: ik ben er maar liefst 17 jaar gebleven. Zo was ik 12 jaar lang een actief lid binnen de jeugdbeweging, waarna ik er nog 5 jaar leiding geweest ben.
Ik heb als kind altijd al dokter willen worden en heb het geluk gehad om na de middelbare school ook effectief geneeskunde te kunnen studeren. In het zesde jaar geneeskunde kreeg ik de kans om een deel van mijn stagejaar in de Filipijnen te doen. Hier leerde ik op medisch vlak heel wat bij, maar ook op persoonlijk vlak was deze ervaring een hele verrijking. Dit jaar studeerde ik na zeven jaar af als arts aan de KU Leuven. Na mijn hele studententijd te hebben doorgebracht in Leuven, ben ik deze zomer verhuisd naar Hoboken.
Ik ben Marieke en ik heb 15 jaar in de rusthuissector gewerkt en 7 jaar in de thuisverpleging. Ik ben mama van een zoon en dochter en heb een schat van een kleindochter. Ik hou van mens, dier en milieu en ga dan ook graag wandelen met mijn honden in de vrije natuur. Ik ben actief bij Marianne, de vrouwenorganisatie van de PVDA, waarvoor ik op dit moment o.a. meewerk aan de conversatielessen Nederlands voor anderstaligen die elke donderdagvoormiddag doorgaan in de praktijk.
Jan Franssen (geboren 1975) studeerde sociologie aan de KU Leuven. Hij was eerst werkzaam als stafmedewerker op de Dienst Onderneming van ACV. Sinds 2000 is hij Verantwoordelijke Organisatie en Beheer in de groepspraktijk in Hoboken. Hij is vader van twee kinderen en in zijn vrije tijd violist in een symfonisch orkest. Hij is ook actief voor de PVDA in de districten Hoboken en Wilrijk.
Mijn naam is Rody en ben eerstelijnspsycholoog bij Geneeskunde voor het Volk Hoboken. Een eerstelijnspsycholoog geeft advies en kortdurende hulp psychische klachten zoals (faal)angst, depressie, overspannenheid, burn-out, rouw, relationele problemen en nog veel meer. Patiënten kunnen bij mij terecht op afspraak nadat ze zijn doorverwezen door een van onze artsen.
Duizenden vrijwilligers van 11.11.11 zijn in deze periode op pad voor een warm migratiebeleid.
Ook GVHV Hoboken steunt de campagne met een speciale editie van Café Santé.
Nieuws |
Multimédia |
|