Geneeskunde voor het Volk / Hoboken

De VZW Geneeskunde voor het Volk Hoboken (GVHV) telt momenteel 4350 ingeschreven patiënten. Er werken 9 vaste huisartsen, 2 huisartsen in opleiding, 1 diëtiste, 1 psycholoog, 5 verpleegkundigen, administratief en onthaalpersoneel en een aantal vaste vrijwilligers.

De praktijk werd in 1971 gesticht als de eerste praktijk van GVHV. In 2021 viert GVHV Hoboken, de eerste praktijk van Geneeskunde voor het Volk, haar 50-jarig bestaan.


Team

Dokters

Tim Joye

Tim Joye

Ik ben Tim, een van de jonge huisartsen op de praktijk. Sinds het begin van mijn studies was werken voor GVHV mijn droom, en die is nu uitgekomen! Al was er wel een verhuis voor nodig, van West-Vlaanderen naar 't Kiel.
Een dag in de week ben ik er niet: dan werk ik voor de nationale organisatie van GVHV, van het organiseren van activiteiten voor jongeren tot uitwerken van politiek-maatschappelijke campagnes voor een betere wereld!

Freja Haak

Freja Haak

Ik ben Freja, ik studeerde af als huisarts in 2014 en werkt bij Geneeskunde voor het Volk in Hoboken. In 2015 bracht ik voor Geneeskunde voor het Volk een solidariteitsbezoek aan enkele gezondheidscentra in het door de crisis geteisterde Griekenland.

Mie Branders

Mie Branders

Hallo, ik ben Mie. Ik studeerde af in 1989 aan de UA en sindsdien werk ik in de praktijk van Hoboken. Tussen 2000 en 2012 was ik districtsraadslid in Hoboken en vanaf 2012 ben ik verkozen voor de PVDA in de gemeenteraad van Antwerpen.

Lise Vandecasteele

Lise Vandecasteele

Ik studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Gent van het jaar 2000 tot 2007. Tijdens mijn studentenjaren was ik actief in het “medical team” in de antiglobaliseringsbeweging in Gent, en vervolgens ook in de beweging tegen de oorlog in Irak. In 2007 startte ik als “huisarts in opleiding” in de groepspraktijk van Hoboken. Behalve huisarts ben ik ook OCMW-raadslid voor PVDA

Barbara Franck

Barbara Franck

Ik ben Barbara Franck en studeerde af als huisarts in 2015. Ik werk graag als huisarts omwille van het nauwe contact met mensen en het zorgende karakter van het beroep.

Filip Vanderoost

Filip Vanderoost

Ik ben Filip, vader van drie kinderen en huisarts bij Geneeskunde voor het Volk in Hoboken. Voordat ik in Hoboken terecht ben gekomen heb ik al enkele jaren gewerkt bij Geneeskunde voor het Volk in La Louvière, Schaarbeek en Marcinelle.

Valerie Asselman

Valerie Asselman

Mijn naam is Valerie Asselman en ik ben content sinds 1 september deel uit te maken van het team van Geneeskunde voor het Volk als huisarts in opleiding. Ik heb al een beetje meer grijze haren dan de meeste startende artsen in opleiding. Ik studeerde af in 2001 en vertrok na de opleiding tropische geneeskunde met Artsen zonder Grenzen naar de Zuid-Afrikaanse sloppenwijken. Daar werkte ik mee aan een HIV-project als arts. De regering weigerde toe te geven dat AIDS werd veroorzaakt door een virus en wilde dus ook niet investeren in medicatie om HIV te behandelen. Het project had als doel om deze mening te veranderen en goede zorg te voorzien voor alle seropositieven.
Kort na aankomst in Zuid-Afrika ontmoette ik mijn huidige echtgenoot, Chris, en samen met onze twee zoontjes van 6 en 8 jaar keerden we in 2012 terug naar Antwerpen. Nadien werkte ik als zaalarts voor de hospitalisaties vanuit het tropisch instituut. Als hobby’s amuseer ik me met bergwandelen, potteren in ons tuintje, mozaïek maken en ravotten met de kinders.

Quirina De Prijcker

Quirina De Prijcker

 

Leen Vermeulen

Leen Vermeulen

 

Anass El Malahit

Anass El Malahi

Hallo, ik ben enorm blij om jullie mee te delen dat ik vanaf 1 oktober het team bij Geneeskunde voor het Volk kom versterken als huisarts in opleiding. Mijn naam is Anass El Malahi en ik ben vorig jaar afgestudeerd als arts. Ik heb gekozen om bij Geneeskunde voor het Volk te werken omdat ik graag omga met mensen van diverse achtergronden. Ik haal er enorm veel voldoening uit mensen te helpen. Ik zet me dan ook graag in voor de gezondheid van mijn patiënten en bij uitbreiding van de gemeenschap. 

Tao Claes

Tao Claes

Ik studeerde af als arts tijdens de lockdown en in oktober start ik hier mijn opleiding tot huisarts. Zelf ben ik altijd patiënt geweest bij Geneeskunde voor het Volk in Deurne. Dirk Van Duppen was mijn huisarts. Hij leerde me hoe je als arts zowel op individueel als maatschappelijk niveau het verschil kan maken. Ook bij Comac, de studentenbeweging van de PVDA, zetten we ons in voor een meer rechtvaardige wereld. Daarnaast zijn mijn twee grote passies rotsklimmen en Latijns-Amerika. ¡Nos vemos pronto! 


Verpleging

Marika Moeyersons

Marika Moeyersons

Evelien Van Steen

Evelien Van Steen

Marieke Ven

Marieke Ven

Ik ben Marieke en ik heb 15 jaar in de rusthuissector gewerkt en 7 jaar in de thuisverpleging. Ik ben mama van een zoon en dochter en heb een schat van een kleindochter. Ik hou van mens, dier en milieu en ga dan ook graag wandelen met mijn honden in de vrije natuur. Ik ben actief bij Marianne, de vrouwenorganisatie van de PVDA, waarvoor ik op dit moment o.a. meewerk aan de conversatielessen Nederlands voor anderstaligen die elke donderdagvoormiddag doorgaan in de praktijk.

Belinda Chiaradia

Belinda Chiaradia

Ik ben Belinda en werk als verpleegster bij Geneeskunde voor het Volk. Na studies tropische geneeskunde in Antwerpen ben ik een paar keer in Afrika geweest.

Patricia Hellemans

Patricia Hellemans

Ik ben Patricia en werk als verpleegster bij Geneeskunde voor het Volk. Ik ben begonnen als vrijwilligster aan het onthaal en ben na een jaar begonnen als verpleegster.


Coördinatoren

Stijn De Vos

Stijn De Vos


Diëtiste

Jitske Eekman

Jitske Eekman

Mijn naam is Jitske en ik ben diëtiste bij Geneeskunde voor het Volk, deeltijds in Hoboken en deeltijds in Deurne.


Psycholoog

Rody Verhage

Rody Verhage

Mijn naam is Rody en ben eerstelijnspsycholoog bij Geneeskunde voor het Volk Hoboken. Een eerstelijnspsycholoog geeft advies en kortdurende hulp psychische klachten zoals (faal)angst, depressie, overspannenheid, burn-out, rouw, relationele problemen en nog veel meer. Patiënten kunnen bij mij terecht op afspraak nadat ze zijn doorverwezen door een van onze artsen.


Onthaal

Carmen Claessen

Carmen Claessen

Sandra Peeters

Sandra Peeters

Jamila Achabar

Jamila Achabar

Charlotte Duym

Charlotte Duym

Inssaf El Maimouni

Inssaf El Maimouni


Administratief

Jan Franssen

Jan Franssen

Jan Dewachter

Jan Dewachter

Marisa Borgers

Marisa Borgers

Najat Beraich

Najat Beraich

Dominique Keustermans

Dominique Keustermans

Karel Vissers

Karel Vissers


Poetspersoneel

Hyussein Ismaël

Hyussein Ismaël

Atyat Ahmed

Atyat Ahmed

Language