Geneeskunde voor het Volk / Deurne

 

De Bres is de groepspraktijk van Geneeskunde voor het Volk in Deurne. Momenteel werken er 9 artsen, 3 verpleegkundigen, een acupuncturist, een diëtiste, administratief personeel en een aantal vaste vrijwilligers. Meer dan 3.400 patiënten hebben er toegang tot gratis eerstelijnszorgen. Je vindt De Bres ook op Facebook.


Team

Dokters

Verpleging

Diëtiste

Psycholoog

Onthaal

Administratie

 

Bart Ostyn

Bart studeerde af in Leuven in 1990, werkte vele jaren voor Artsen Zonder Grenzen in verschillende hoeken van de wereld, en voor het Tropisch Instituut hier in Antwerpen, waar hij onderzoek deed op verwaarloosde infectieziekten in Ontwikkelingslanden. Sinds 2007 maakt hij deel uit van het Bres team als huisarts. Hij is ook districtsraadslid voor de PVDA in Deurne. Alsof dat nog niet genoeg is, is hij getrouwd met Fabienne (GAMS), heeft hij zijn handen vol met zijn drie kinderen Emma, Anouk en Lucas, en wil hij ook nog tijd voor hardlopen en muziek.

Jasna Neirinckx

Jasna is afgestudeerd aan de Universiteit Antwerpen in 1999 en werkt als huisarts bij GVHV Deurne. Zij is co-auteur van de WVVH-aanbevelingen zwangerschap en heeft ervaring met het toepassen van cognitieve gedragstherapie in de huisartsenpraktijk.

Susan Van der Wielen

Susan groeide op in Nederland, maar kwam voor haar opleiding geneeskunde naar Antwerpen. In juni 2011 is zij afgestudeerd als huisarts en is zij bij GVHV Deurne gebleven.

Haar werkinteresses richten zich vooral op kinderen/jongeren, zwangere vrouwen en acute problemen. Zij ziet een grote meerwaarde van multidisciplinair samenwerken en de centrale rol die de patiënt hierin speelt.

Annelies Van Linden

Annelies werkt drie dagen op De Bres. Daarnaast werkt ze voor Doctors4Doctors vzw, waarbij ze mee ijvert naar een cultuurverandering bij artsen om te werken aan een goede zelfzorg en daarbij een aanspreekpunt wil zijn voor artsen met hulpvragen.

Annelies heeft een bijkomende opleiding (burn-out) coaching gevolgd en begeleidt graag mensen.

Ze is geïnteresseerd in wetenschappelijk onderzoek en in het opzoeken van informatie, ook tesamen met patiënten.

Sofie Blancke

Sofie Blancke is huisarts bij GVHV Deurne sinds 2000. Voordien werkte ze ook in Mexico via Intal, een organisatie waarmee onze zusterorganisatie Geneeskunde voor de Derde Wereld nauw samenwerkt. Sofie specialiseerde zich als huisarts in cognitieve gedragstherapie en mindfullness-technieken.

Zij reisde een aantal keer naar Zuid-Amerika, o.a. in het kader van solidariteit met Cuba en Venezuela. Sinds 2013 zetelt zij ook al districtsraadslid voor PVDA+ in Berchem. Zij werkt er samen met de basisgroep van PVDA Berchem rond wijkproblemen, de laatste jaren vooral rond de problematiek van de luchthaven van Deurne. Je kan dit volgen via Facebook: “Een luchthaven past niet in een woonwijk”.

Anne Delespaul

Ik ben afkomstig uit te Kempen en studeerde in 2014 af als arts in Gent. Daarna heb ik 2 jaar in de praktijk van GVHV in Seraing bij Luik gewerkt als huisarts in opleiding. Sinds oktober 2016 ben ik aan de slag als huisarts in Deurne. Verder ben ik ook verantwoordelijk voor de jongeren- en studentenwerking van Geneeskunde voor het Volk nationaal. Sinds kort ben ik ook de Nederlandstalige woordvoerder voor GVHV.

Naast mijn werk in de praktijk, ben ik ook actief bij de PVDA en spreek ik graag af met vrienden van over het ganse land.

Heleen Aerts

In 2013 vervoegde Heleen het artsenteam en werd ze opgeleid tot huisarts of nog beter: tot GVHV-arts. Want naast interesse in wetenschap en geneeskunde, is ze ook geboeid door de wereld rondom de patiënt. Ze is altijd bereid om in de bres te springen voor sociale en politieke acties. Aan de universiteit was ze vooral actief rond derde-wereldproblematiek en droomde ze ervan te werken in het Zuiden. Tot ze in Deurne kwam en zag dat ze niet naar het buitenland moest om andere culturen te ontmoeten. In haar vrije tijd gaat ze dan ook graag de wereld ontdekken en liefst op 2 wielen.

Janneke Ronse

Janneke is geboren in Gent in 1982 en afgestudeerd als ziekenhuisverpleegkundige in 2006 en als master in de verpleegkunde in 2008. Na haar afstuderen verhuisde ze van Gent naar Antwerpen.

Ze werkt nu halftijds bij GVHV Deurne als verpleegkundige en diabeteseducator en halftijds voor de nationale leiding van Geneeskunde voor het Volk als verantwoordelijke voor het multidisciplinair werk. Verder is ze vooral bezig met haar twee dochters en haar engagement in de PVDA. Als er nog een beetje tijd over blijft, houdt ze van zwemmen, lezen, reizen, films en van lekker uit eten gaan met vrienden.

Kim Verberck

In 2009 is Kim afgestudeerd als Sociaal Verpleegkundige aan de Artesis Hogeschool in Merksem. Na haar opleiding werkt ze als verpleegkundige bij Geneeskunde voor het Volk te Deurne. In 2017 is ze gestart als coördinator.

Daarnaast is ze ook actief in de PVDA, specifiek de werking rond zorg en welzijn. Kim gaat veel op stap met vrienden, leest meerdere boeken en reist heel graag.

Kitty Eraly

Sinds november 2012 werkt Kitty als voltijds verpleegkundige in onze praktijk. Daarvoor heeft ze 6 jaar in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen gewerkt op de dienst Intensieve Zorgen. Kitty omschrijft De Bres als een praktijk met de juiste visie, met leuke en geëngageerde mensen.

Buiten het medisch werk, wat ze met plezier doet, vind ze het ook belangrijk en leuk om mensen en groepen samen te brengen om elkaar te leren kennen, te ondersteunen en te informeren. Naast werken is ze vooral bezig met het grootbrengen van haar twee lieve zoontjes en probeert ze in haar vrije tijd wat aan sport te doen en kan ze steeds genieten van een vakantie met haar gezin!

Eva Verbruggen

Eva werkt sinds juli 2016 bij Geneeskunde voor het Volk in Deurne.

Na een (korte) loopbaan als ergotherapeut heeft ze zich omgeschoold tot verpleegkundige. Ze startte haar carrière bij ZNA op de diensten nefrologie/endocrinologie en nadien op oncologie/hematologie. Al snel miste ze een bredere visie waarin ook rekening wordt gehouden met de effecten van de maatschappij en het milieu op de gezondheid van mensen. Zo kwam ze bij Geneeskunde voor het Volk terecht. In juni 2017 behaalde ze haar postgraduaat Verpleegkundige in de Huisartsenpraktijk.

In haar vrije tijd houdt ze zich graag creatief bezig en vindt ze haar ontspanning in een goed boek, yoga en gezellig samenzijn met vrienden!

Ilse Defauw

Ilse is geboren in Lier in 1984. In 2011 studeerde ze af als verpleegkundige aan Thomas More in Lier. Kort nadien maakte ze kennis met GVHV door enkele dagen met collega’s het reilen en zeilen van de praktijk te volgen. Daarnaast kreeg ze gedurende haar loopbaan steeds meer interesse en voeling met de PVDA. Na enkele jaren werken in ziekenhuizen was ze heel blij dat er een plaatsje vrij kwam in Deurne. Ze vindt de visie van GVHV een belangrijke meerwaarde in haar werk. Ook zit Ilse in de basisgroep van de PvdA in Lier en volgt ze daar tekenles in de kunstacademie.

Jitske Eekman

Jitske werkt als diëtiste sinds 1989 halftime bij GVHV in Hoboken en sinds 1996 halftime in Deurne.

De wetenschap evolueert dagelijks. Dus ook het voedingsadvies is veranderd in de loop der jaren. Jitske vindt het aanleren van een gezonde levenswijze belangrijker dan het bereiken van het ideale gewicht. Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Ook de leefomstandigheden van de mensen zijn veranderd, dus daar wil Jitske ook rekening mee houden. En samen ijveren voor betere levensomstandigheden en voeding voor iedereen. Zij zorgt voor persoonlijke begeleiding, voor kooklessen en informatieavonden rond voeding voor groot en klein.

De diëtiste is niet enkel geschoold i.v.m. vermageren maar voor alle mogelijke voedingsproblemen als slikklachten, ondervoeding, sportvoeding, vegetarische voeding, diabetes, bij hart- en vaatziekten, maag-darmproblemen, bij voedingsallergieën, voeding bij zwangerschap en borstvoeding en voeding bij moeilijke eters.

Hamza El Moukhtari

Ik ben Hamza El Moukhtari. Ik ben in 1981 te Deurne geboren en heb er mijn middelbare school gelopen. Na, Latijn Moderne Talen gestudeerd te hebben, trok ik naar de Vrije Universiteit Brussel om er Klinische Psychologie te gaan studeren. Hier heb ik mijn vrouw leren kennen waarmee ik getrouwd ben en samen twee prachtige dochters groot breng.

Begin 2016 ben ik als eerstelijnspsycholoog (ELP) aan de slag bij Geneeskunde voor het Volk in Deurne. Ik bied er kortdurende psychologische ondersteuning aan patiënten/cliënten die het psychisch moeilijk hebben.

Bij alles wat ik doe, vind ik het belangrijk om een steentje bij te dragen aan een betere maatschappij. Een maatschappij waarbij iedereen kansen krijgt om zich te ontplooien en zijn geluk na te streven.

Kim Verhoeven

Na succesvolle studies Geschiedenis en Cultuurmanagement probeerde ik in de culturele sector te werken, maar na enkele omzwervingen besloot ik in 2014 een andere richting in te slagen. Ik begon te werken als onthaalmedewerkster bij GVHV Deurne en het bleek helemaal mijn ding. Ondertussen ben ik verantwoordelijke onthaal en ik vind mijn werk elke dag verrassend en uitdagend. Als enthousiasteling en spring in't veld is contact met mensen voor mij belangrijk en hen helpen met de glimlach is wat ik graag doe. Buiten het werk maak ik graag tijd vrij om ontspanning te vinden in yoga, te fitnessen of een gezellige avond door te brengen met vrienden.

Naima El Jafoufi

Ik ben Naima El Jafoufi en werk sinds 2011 bij GVHV aan het onthaal. Voordien heb ik 6 jaar bij de klantendienst van Essent en Belgacom gewerkt.

Omdat ik graag een nieuwe uitdaging wou, heb ik een opleiding Huisartsenpraktijkassistente in Oostkamp gevolgd en afgerond. Direct na mijn opleiding mocht ik aan de slag bij GVHV, dat naast een wijkgezondheidscentrum ook een actiecentrum is van de PVDA, een écht linkse partij die aan de kant van het volk staat.

Myriam Beeusaert

Myriam heeft West-Vlaamse roots en woont sinds 6 jaar in Antwerpen. Ze werkt sedert augustus 2015 als onthaalbediende bij De Bres.

Voor Myriam bij onze praktijk terecht kwam werkte ze als onthaalbediende bij een huisartsenpraktijk in Berchem. Wat Myriam vooral fijn vindt aan werken bij De Bres is de betrokkenheid van iedereen die er werkt naar de patiënten toe.

In haar vrije tijd houdt Myriam ervan om te reizen, te lezen en af te spreken met familie en vrienden.

Maartje Devries

Maartje groeide op in de stille Kempen. Later trok ze naar Brussel om geschiedenis te studeren. Haar favoriete thema’s: de emancipatiestrijd van vrouwen, de strijd tegen racisme en de ontvoogdingstrijd van gekoloniseerde volkeren. Na een korte omzwerving kwam ze bij Geneeskunde voor het Volk en de PVDA terecht. Ze werkt nu aan ons onthaal en is tevens voorzitter van Marianne, de vrouwenbeweging van PVDA. Ze werkte mee aan het boek ‘De miljonairstaks en zeven andere briljante ideeën om de samenleving te veranderen’, meer bepaald aan het hoofdstuk “Neem weer de tijd! De dertigurenweek.”

Ze woont samen met Tim op het Kiel. Ze leest graag historische romans (of wat had je anders verwacht van een historica). Ze houdt enorm van Antwerpen en van de mix die deze grootstad is. Toch mist ze ook stiekem de geur van vers gemaaid gras dat ligt te drogen tot hooi, de verse kersen die ze zomaar van de bomen kon plukken en de beestenboel bij haar ouders thuis.

Barbara De Vlam

Barbara is geboren in Antwerpen, in een goed jaar. Ze is oud genoeg om al wat levenservaring te hebben en jong genoeg om die ervaring nog goed te kunnen gebruiken. Ze is na heel wat omzwervingen via een maritiem koerierbedrijf, een grafisch vormgevingsbedrijf voor verpakkingen, een educatieve uitgeverij, een reclamebureau en een spoedonthaal in een ziekenhuis, uiteindelijk aan het onthaal bij Geneeskunde voor het Volk in Deurne terechtgekomen. Ze zit daar goed en ze is van plan om daar ook te blijven zitten.

Ward Coenegrachts

Ward werkt in GVHV Deurne sinds 2008 waar hij als deeltijdse medewerker een aantal taken opneemt in de administratie. De belangrijkste daarvan zijn de sturing van de werkroosters van de artsen en het beheer van de Digitale wachtkamer.

Naast het werk in De Bres maakt Ward deel uit van de Dagelijkse Leiding van PVDA-Antwerpen, waar hij verantwoordelijk is voor de syndicale relaties. Nadat hij afstudeerde als licentiaat Germaanse Filologie, werkte hij opeenvolgend als leerkracht, glassnijder en redactiesecretaris van het tijdschrift Solidair. Ward en zijn partner Tinneke wonen in Mortsel en hebben 2 kinderen, Matthijs en Antje.

Ben Claessens

Ben werkt sinds 2010 bij Geneeskunde voor het Volk in Deurne. Momenteel is hij forfait- en informaticaverantwoordelijke van de praktijk.

Joyce Welters

Sinds oktober 2008 verzorgt Joyce de boekhouding van de groepspraktijk in Deurne. Met de glimlach tracht ze iedereen te overtuigen van een georganiseerde en correcte administratie. Ontspanning betekent voor haar wandelen, een etentje of van iets zoets genieten.

Language