Geneeskunde voor het Volk / La Louvière

Geschiedenis

Geneeskunde voor het Volk in La Louvière werd opgericht in 1999 door Dr. Jan Harm Keijzer en zijn echtgenote en verpleegster Claudine. Vanaf september komen kameraden uit Charleroi, La Louvière en Vlaanderen en wat dappere eerste patiënten helpen met verbouwingen. Vanaf december beginnen de consultaties goed te lopen, het enthousiasme is groot.

Dit ontgaat de Orde der Geneesheren alles behalve niet. Jan-Harm Keijzer heeft altijd deelgenomen aan de door GVHV gesteunde betaalstaking vanwege hun patiëntonvriendelijke en corporatistische opstelling. In Bergen steunen veel patiënten hun dokter Jan Harm tegen de aanvallen van de Orde.

Mettertijd komen jonge huisartsen en een tweede verpleegster werken. Momenteel bestaat de ploeg uit 3 huisartsen, 2 verpleegsters, het administratief personeel en tal van vrijwilligers. GVHV betekent gratis kwaliteitsvolle geneeskunde maar ook een strijd voor betere arbeids- en woonomstandigheden.

Dr. Jan-Harm Keijzer zetelt sinds 2006 in de gemeenteraad van La Louvière. Hij bijt zich daar vast in dossiers over huisvesting en zette gratis geneeskunde op de agenda. Dr. Saskia Deceuninck werkte ook 3 jaar als arbeidsgeneesheer.

De groepspraktijk werkt sinds april 2009 met een forfaitair systeem en is ook een stageplaats voor studenten geneeskunde, verpleegkunde en huisartsen in opleiding.

Language